Binnenkort

Vrijdagconcert speelt Schumanns Faust

Het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor voeren op 7 juni Szenen aus Goethes Faust van Robert Schumann uit in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg.

Sopraan Anna Lucia Richter is één van de solisten in Szenen aus Goethes Faust. (© Nafez Rerhuf)

Schumann kon zich volledig verliezen in het verhaal van de geleerde Faust, die zijn ziel verkoopt aan de duivel in ruil voor kennis, roem en succes, zo beschrijft het Vrijdagconcert. Uit die fascinatie ontstond Szenen aus Goethes Faust, “een dramatisch werk dat trekken heeft van een liederencyclus, een opera, een oratorium en een romantisch drama”.

Het werk wordt uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Nationaal Kinderkoor onder leiding van Markus Stenz. In de cast bekende namen: sopraan Anna Lucia Richter, sopraan Nikki Treurniet, mezzosopraan Dorottya Láng, alt Helena Rasker, tenor Robin Tritschler, bariton Markus Eiche en bas Franz-Josef Selig.

De uitvoering begint om 20.15 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van TivoliVredenburg.

Vorig artikel

aus LICHT: droomfabriek voor Stockhausen

Volgend artikel

Opera in de zomer: Arena di Verona

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.