BinnenkortBuitenlands nieuws

Sonya Yoncheva geeft concert in Luik

Sopraan Sonya Yoncheva geeft op dinsdag 18 juni een concert bij de Opéra Royal de Wallonie in Luik. Ze zingt repertoire van Puccini en Verdi, met bijdragen van tenor Marin Yonchev.

Sonya Yoncheva. (© Rolex / Hugo Glendinning)

Sonya Yoncheva is een veelgevraagde, veelgeprezen operazangeres, volgens de Opéra Royal de Wallonie zelfs “één van de meest getalenteerde sopranen van haar generatie”. De afgelopen maanden zong ze hoofdrollen bij de Staatsoper Unter den Linden, het Festspielhaus Baden-Baden en de Metropolitan Opera. Afgelopen week zou ze tweemaal Tosca zingen bij de Opéra national de Paris, in een regie van Pierre Audi, maar die voorstellingen moest ze afzeggen vanwege de griep.

Tosca staat niet op het programma in Luik, maar ze zingt wel een paar andere iconische Puccini-rollen, zoals Mimì uit La bohème, Manon uit Manon Lescaut en Cio-Cio-San uit Madama Butterfly. Van Verdi zingt ze Violetta uit La traviata. Marin Yonchev neemt de nodige fragmenten voor zijn rekening, zoals ‘Che gelida manina’ uit La bohème.

De sopraan en tenor worden begeleid door het orkest van de Opéra Royal onder leiding van Francesco Ivan Ciampa.

Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Hieronder een fragment uit het optreden van Yoncheva tijdens het recente jubileumconcert van de Wiener Staatsoper:

 

Vorig artikel

Westbroek zingt symfonie Sjostakovitsj

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Paul, Ernst en Jamie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.