AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Paul, Ernst en Jamie

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 196.

Valentina doet Mozart
Valentina Tóth heeft deze week iedere dag een column tijdens de Mozart-week van NPO Radio 4.

Sterren onder elkaar
De vraag die zich opdringt is: wie vroeg nou wie voor de gezamenlijke foto?

Paul en Ernst
Tenor Paul Appleby is in ons land voor zijn hoofdrol in Pélleas et Mélisande bij De Nationale Opera. Met Ernst Munneke – de repetitor bij de voorbereiding van de voorstelling – geeft hij een recital in Hilversum.

Liedfeest
Met een imposante rij zangers en liedbegeleiders, aangevoerd door ‘guest of honor’ Elly Ameling, is er veel reden om op 19 juni in Londen te zijn.

De andere kant van Lisette
Lisette Oropesa is doorgaans te vinden op het operapodium of buiten, bij het hardlopen. Voor de Scala doet ze nu ook fashion.

Mild und leise
De opera Tristan und Isolde bestaat 154 jaar. Wagner kon niet vermoeden dat zo veel jaar later de opera nog altijd als een monument van het genre wordt gezien.

Wereldzangers
Op zaterdag 15 juni begint de editie 2019 van de Cardiff Singer of the World-competitie.

Jamie channelt haar ‘inner Judy’
Zes jaar geleden won mezzosopraan Jamie Barton de Britse competitie. Komende maanden doet ze Europa aan, onder meer voor de rol van Brangäne in een deel van Tristan und Isolde bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Afgelopen week zong ze bij de Bay Area Rainbow Symphony.

Het LICHT gezien
Na jaren wachten op de uitvoering van aus LICHT bleken er weinig klachten bij critici en liefhebbers over het werk van Stockhausen en Audi.

Thomas’ nieuwe upload
De grootste uitdaging voor contentcreators op YouTube is regelmatig uploaden. Zanger/YouTuber Thomas Elwin was even weg, maar is weer terug.

Meerjarenplan
Als je aan Cecilia Bartoli vraagt wat ze over zeven jaar in deze maand doet, kan ze dat zo vertellen. Haar agenda in juni blijft nog even gevuld met de leiding van de door Herbert von Karajan geïnitieerde Salzburger Pfingstfestspiele.

Camilla
De kamers in de Wiener Staatsoper zijn groot, dus daar kon nog wel een zangeres bij.

Iris shines
Iris van Wijnen is af en toe in Nederland te horen, en doet het heel goed in het buitenland. Er was grote lof voor haar optreden op het Aldeburgh Festival.

Niet praten maar doen
San Francisco Opera wil een “welcoming, inclusive place to work and to experience opera” zijn. Ze maken er serieus werk van.

Heggie’s nieuwste
De nieuwe opera van Jake Heggie heet If I were you. Hij schreef het werk voor het Merola Opera Program in San Francisco.

Vorig artikel

Sonya Yoncheva geeft concert in Luik

Volgend artikel

De Opera Studio (2): Martin Mkhize

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.