Binnenkort

DNO-talenten spelen Il matrimonio segreto

De Nationale Opera herneemt op 25 juni Il matrimonio segreto, een coproductie met de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid uit 2016. De jonge zangers van de dit seizoen gelanceerde Nationale Opera Studio vertolken de rollen.

Scène uit Il matrimonio segreto tijdens de vorige speelreeks. (© Hans van den Bogaard)

Il matrimonio segreto is een komedie van de achttiende-eeuwse Italiaanse componist Domenico Cimarosa. Het verhaal gaat over het geheimgehouden huwelijk tussen Carolina, dochter van de rijke koopman Geronimo, en de bediende Paolino. Als Geronimo zijn dochter wil uithuwelijken aan iemand van adellijke afkomst, komt het geheim onder druk te staan.

De Nationale Opera (DNO) noemt Cimarosa’s werk “het perfecte begin van de zomer voor elke operaliefhebber” en biedt de bezoekers van beide voorstellingen (25 en 26 juni) na afloop een gratis glas bubbels aan.

Monique Wagemakers herneemt haar eigen regie en werkt dit keer samen met de talenten uit De Nationale Opera Studio. Onder hen Julietta Aleksanyan als Carolina, Lucas van Lierop als Paolino en Cody Quattlebaum als Geronimo. De jonge zangers van de studio worden deze week voorgesteld in een portrettenserie op Place de l’Opera.

De muzikale leiding van de productie is in handen van Gianluca Capuano. Hij leidt het Orkest van de Achttiende Eeuw. Het decor- en kostuumontwerp is gemaakt door de Italiaanse ontwerpers Francesco Cocco en Federica Miani, die met hun ideeën de Dutch Opera Design Award wonnen.

Zie voor meer informatie over Il matrimonio segreto de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Opera in de zomer: Bregenzer Festspiele

Volgend artikel

Opera in de media: week 26 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.