AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Elza, Anna en Matthew

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 204.

Mannen met een missie
De ene staat in de belangstelling als de regisseur van een Tannhäuser die geliefd en gekraakt wordt. De ander doet bij sommigen de wenkbrauwen optrekken omdat hij volgend jaar een nieuwe Ring des Nibelungen zal ensceneren in Bayreuth.

Koor met een historie
Het Groot Omroepkoor is een belangrijke waarde in het Nederlandse klassiekemuziekleven, en dat al ruim zeventig jaar. Een groot deel van de historie is in kaart gebracht.

Elza komt eraan
Elza van den Heever heeft komend seizoen een volle agenda, die haar naar onder meer de Metropolitan Opera, Carnegie Hall en het Theater an der Wien brengt. Twee projecten doet ze in Nederland, beide keren met de rol van de Kaiserin in Die Frau ohne Schatten: een korte tournee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in februari en een productie bij De Nationale Opera in april en mei.

Elza heeft er zin in en haar dirigent voor Wozzeck bij de Met duidelijk ook.

Jonge zangers in Rheinsberg
In Rheinsberg wordt deze maand de opera Martha van Von Flotow opgevoerd. In de aangepaste versie voor een jong publiek, Martha und der zerbrochene Spiegel, zingt de Nederlandse tenor Thomas de Bruijn. Binnenkort leest u meer over zijn ervaringen op Schloss Rheinsberg op Place de l’Opera.

Geen Elsa voor Anna
Op een laat moment heeft Anna Netrebko zich teruggetrokken voor de rol van Elsa in Lohengrin tijdens de Bayreuther Festspiele.

Delft weer voorbij
Het Delft Chamber Music Festival had eenmalig Thomas Oliemans als intendant. De bariton zorgde voor veel extra publiciteit en een zeer gevarieerd geprogrammeerde editie. Volgend jaar is Liza Ferschtman weer terug.

Asmik zingt Tayana
Sopraan Asmik Grigorian debuteert volgende week op het Edinburgh Festival met de rol van Tatjana in Jevgeni Onegin, in een regie van Barrie Kosky. Ze dacht ooit dat ze als Asmik heel ver afstond van Tatjana, maar dat is veranderd.

Wigmore online
De Londense Wigmore Hall heeft een YouTube-kanaal met opnamen van recitals en interviews.

Parodie
Bariton Matthew Rose doet een geïmproviseerde versie van ‘Gute Nacht’ op zijn Alban Bergs.

Vorig artikel

Musicalworld nomineert Reisopera-productie

Volgend artikel

Gijsbertsen benevelt met Duparcs liedoeuvre

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.