BinnenkortNieuws

Concertgebouworkest speelt Tristan und Isolde

Het begin van het seizoen is het nog niet, eerder het einde van de muziekzomer. Op 31 augustus speelt het Koninklijk Concertgebouworkest de tweede akte uit Wagners opera Tristan und Isolde, gedirigeerd door Daniel Harding.

De bekende sopraan Christine Goerke zingt Isolde. (© Arielle Doneson)

De uitvoering van akte twee van Tristan und Isolde is onderdeel van een recente traditie van het Concertgebouworkest, waarin het eerder grote Wagnertitels als Der fliegende Holländer en Lohengrin in concert bracht.

“Het tweede bedrijf van Tristan und Isolde is één van de weinige operabedrijven die in concert op zichzelf kunnen staan”, aldus het orkest. “In de muziek staat het contrast tussen licht en duisternis centraal. Vooral vanwege het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het tweede bedrijf het emotionele hart van de opera.”

De rollen worden gezongen door gerenommeerde Wagnervertolkers. Tenor Stuart Skelton en Christine Goerke zingen het liefdespaar. De overige rollen zijn bezet met mezzosopraan Claudia Mahnke (Brangäne), bas John Relyea (Marke), tenor Mark Omvlee (Melot) en bariton Stefan Astakhov (Kurwenal).

De uitvoering begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Lenny, Ailyn en Stuart

Volgend artikel

Zomerserie: waar is Nynke van den Bergh?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.