BinnenkortNieuws

Zuiderstrandtheater brengt community-opera

Het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de Kunst presenteren op 6 september een nieuwe community-opera: Vrouw Houtebeen. De voorstelling is “een moderne odyssee waarin vrouwen een stem krijgen”, uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Campagnebeeld van Vrouw Houtebeen.

Het Zuiderstrandtheater en Kwekers in de Kunst maakten eerder Harde Handen, De Vloek op Scheveningen en Scheveningse Kuren, allemaal operaprojecten waar mensen uit de buurt bij betrokken werden. Aan Vrouw Houtebeen neemt een projectkoor met meer dan honderd Scheveningse zangers deel.

Vrouw Houtebeen is geschreven door Gijsje Kooter en wordt geregisseerd door Vincent van den Elshout. Het verhaal is losjes gebaseerd op de avonturen van de Scheveningse Cornelis Jol (Houtebeen) en zijn vrouw Aeltje Jansz. Als Houtebeen op zee verdwenen lijkt te zijn, gaat Ael hem, samen met andere vrouwen van zeemannen, zoeken.

De makers omschrijven de voorstelling als “een liefdesavontuur tegen de achtergrond van hedendaagse weersomstandigheden”. Loes Luca vertolkt de hoofdrol, met verder rollen voor Dook van Dijck, Kim van Zeben en Koos Sekrève. Het projectkoor wordt versterkt door Theaterkoor Dario Fo.

De muziek komt van Arthur Sullivan van het bekende theatermakersduo Gilbert & Sullivan. Het Residentie Orkest voert het uit, geleid door Boudewijn Ruigrok en Rick Schoonbeek.

Vrouw Houtebeen gaat op 6 september in première (op 5 september is er een voorpremière) en is tot en met 11 september te zien. Zie voor meer informatie de website van het Zuiderstrandtheater.

Vorig artikel

Zomerserie: waar is Nynke van den Bergh?

Volgend artikel

Belcanto Academy speelt La Cenerentola

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.