BinnenkortNieuws

Reisopera op tournee met Wonderful Town

Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten vormen sinds 1 september één organisatie. De Nederlandse Reisopera viert de fusie vanaf 4 oktober met zes concertante uitvoeringen van de musical Wonderful Town van Leonard Bernstein.

Campagnebeeld van Wonderful Town.

De Reisopera is vaste samenwerkingspartner van zowel Het Gelders Orkest en het Orkest van het Oosten. Nu beide orkesten één zijn, wil het Enschedese operagezelschap bijdragen aan de nieuwe start.

Wonderful Town is een Broadwayhit van Leonard Bernstein. Het stuk speelt zich af in 1935 en draait om de zussen Ruth en Eileen Sherwood, die hun geluk beproeven in New York als schrijfster en actrice. De Reisopera omschrijft het werk als “een heerlijke mengeling van klassieke muziek doorspekt met jazzinvloeden, fantastische liedjes en aanstekelijke melodieën”. Bekende nummers uit de musical zijn de ‘Wrong Note Rag’, ‘Ohio’ en ‘Conga’.

De zussen worden vertolkt door Esther Maas en Laetitia Gerards. De rol van verteller wordt ingevuld door acteur Guido Spek. Verder zingen onder anderen Alexander de Jong en Lucas van Lierop in de cast. Wayne Marshall, een specialist in dit repertoire, dirigeert. De gesproken tekst is in het Nederland, de songs zijn in het Engels, met Nederlandse boventiteling.

Wonderful Town gaat op 4 oktober in première in het Muziekcentrum Enschede en is daarna te zien in Zwolle, Nijmegen, Doetinchem, Apeldoorn en Arnhem. Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

Annemarie Kremer in seizoen 2019/2020

Volgend artikel

Van Broekhuizen toert: Bij twijfel hard zingen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.