BinnenkortNieuws

Van Broekhuizen toert: Bij twijfel hard zingen

Sopraan Francis van Broekhuizen en pianist Gregor Bak gaan vanaf 2 oktober op tournee met hun theaterconcert Bij twijfel hard zingen. Ze doen maar liefst 35 theaters en concertzalen aan.

Francis van Broekhuizen en Gregor Bak. (© Merlijn Doomernik)

Bij twijfel hard zingen is een “concert, theatercolege en cabaretvoorstelling ineen”, beschrijven de theaters. Francis van Broekhuizen neemt het publiek mee langs haar favoriete aria’s en liederen en vertelt waarom de muziek haar raakt en wat voor rol de stukken in haar persoonlijke leven spelen. “Francis beschikt over een enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon.”

Francis van Broekhuizen is één van de bekendste Nederlandse zangeressen. Ze studeerde zang in Amsterdam en maakte naam in de operawereld door rollen bij onder meer Opera Zuid, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Bij het grote publiek werd ze bekend door het tv-programma Maestro in 2017, het programma All Together Now op RTL4 in 2019 en haar column in het ochtendprogramma van Margriet Vroomans op NPO Radio 4.

Pianist Gregor Bak begeleidt de sopraan. Hij is bekend van tv-programma’s als Zo Vader, Zo Zoon.

Bij twijfel hard zingen gaat op 5 oktober in première in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Op 2 oktober is er een try-out in Baarn. De tournee eindigt op 22 december in Oosterhout.

Zie voor de volledige speellijst de website van Francis van Broekhuizen.

Vorig artikel

Reisopera op tournee met Wonderful Town

Volgend artikel

Ron Howard verfilmt superster Pavarotti

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.