BinnenkortNieuws

Nationale Opera Odessa speelt Trovatore

Het Nationale Opera en Ballet Theater van Odessa brengt vanaf 14 oktober Verdi’s geliefde opera Il trovatore in drie Nederlandse theaters. Thilo Reinhardt voert de regie.

Scène uit Il trovatore.

Il trovatore is een opera in vier akten van Giuseppe Verdi, geschreven op een libretto van Salvatore Cammarano. Het werk ging in 1853 in wereldpremière. Het verhaal draait om de troubadour Manrico en de graaf Luna, die beiden verliefd zijn op de mooie Leonora. Een duister geheim verbindt Manrico en Luna, maar pas op het allerlaatst onthult Manrico’s vermeende moeder, de zigeunerin Azucena, wat dat is. De afloop is tragisch.

De opera van Odessa uit Oekraïne brengt 120 solisten, koorzangers en orkestmusici mee om Verdi’s klassieker uit te voeren. De enscenering van de Duitse regisseur Thilo Reinhardt is van decors voorzien door Karel Spanhak en van kostuums door Ulli Kremer. Paul van Laak regisseert het licht.

Il trovatore is drie keer in Nederland te zien: op 14 oktober in het Luxor Theater Rotterdam, op 15 oktober in het Chassé Theater in Breda en op 16 oktober in Markant Uden.

Zie voor meer informatie de website van de producent.

Vorig artikel

Opera in de media: week 42 van 2019

Volgend artikel

Hein Mulders: zeven seizoenen Essen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.