BinnenkortNieuws

Maltman te gast in Serie Grote Zangers

Bariton Christopher Maltman en pianist Joseph Middleton geven op woensdag 23 oktober een liedrecital in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Hun programma draait geheel om dierenliederen.

Christopher Maltman. (© Pia Clodi)

Christopher Maltman was begin 2018 al eens te gast in de Serie Grote Zangers en presenteerde eind dat jaar zijn recitalprogramma ‘Carnaval der Dieren’ in het Concertgebouw. Datzelfde programma brengt hij nu naar het Muziekgebouw. Hij valt in voor Luca Salsi, die oorspronkelijk geëngageerd was om met Beatrice Benzi een recital te geven.

Maltman en Middleton hebben een hele reeks liederen verzameld waarin dieren een grote rol spelen. “Een vrolijke beestenboel”, belooft het Muziekgebouw. Het repertoire komt van Poulenc (Le bestiaire), Schumann, Ravel (de Histoires Naturelles), Reger, Chabrier, Wolf en het duo Flanders en Swann.

Het recital begint om 20.15 uur. Om 19.30 uur verzorgen de jonge mezzosopraan Maria Warenberg en pianist Gabrielė Žemaitytė een voorprogramma.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Adembenemende Zeffirelli opent biosseizoen

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Anna, Jake en Igor

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.