BinnenkortNieuws

Engeltjes zingt Vivaldi in Concertgebouw

PRJCT Amsterdam belooft “onmogelijke capriolen en coloraturen”, die de toeschouwer in “een staat van muzikale opwinding” zullen brengen. Het barokensemble is op 15 november te gast in het Concertgebouw in Amsterdam voor een concert met countertenor Maarten Engeltjes.

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

PRJCT Amsterdam werd in 2017 geformeerd rondom Maarten Engeltjes. Het ensemble speelt op authentieke instrumenten en kreeg bekendheid met het project Vergeten Aria’s van Bach, dat bij Sony op cd werd uitgebracht.

Dit seizoen presenteert het ensemble het nieuwe programma Virtuoso!. Het draait om wereldse cantates van Vivaldi (“bijna opera’s op zich”), aangevuld met “enkele pareltjes” van Monteverdi en Cavalli. Vivaldi’s cantates gaan vaak over liefdesproblemen en kennen een grote virtuositeit. Eén van de cantates is Qual per ignoto calle, waarin de verteller een “duistere reis naar de krochten van zijn gepijnigde hart” maakt, aldus het ensemble.

Virtuoso! is op 15 november om 20.15 uur in het Concertgebouw te horen. Op 11 januari 2020 is er nog een uitvoering in de serie Goede Rede Concerten in Almere.

Zie voor meer informatie de website van PRJCT Amsterdam.

Hieronder een fragment waarin Engeltjes, alweer enige jaren geleden, repertoire van Vivaldi zingt:

Vorig artikel

Sprookjes onder de loep bij Kameroperahuis

Volgend artikel

Orkest uit Lviv op tournee met Carmina Burana

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.