BinnenkortNieuws

Bioscopen vertonen seizoensopening Scala

Het Filmtheater Voorschoten en de Euroscoop-vestigingen in Schiedam en Tilburg vertonen op 7 december de seizoensopening van het Teatro alla Scala in Milaan. Te zien is Puccini’s beroemde opera Tosca, met Anna Netrebko en Francesco Meli in de hoofdrollen.

De seizoensopening van de Scala (‘La Prima della Scala’) vindt altijd plaats in december en is één van de belangrijkste culturele happenings in Italië, bezocht door tal van kopstukken. Dit jaar heeft het Milanese huis Tosca geprogrammeerd, in een regie van Davide Livermore en onder muzikale leiding van Riccardo Chailly.

De tragische liefdesgeschiedenis van diva Floria Tosca en schilder Mario Cavaradossi wordt tot leven gebracht door de beroemde Russische sopraan Anna Netrebko en de Italiaanse tenor Francesco Meli. De rol van de sadistische politiechef Scarpia wordt vertolkt door Luca Salsi.

De opening is in Schiedam en Tilburg live te volgen en in het Filmtheater Voorschoten met een lichte vertraging, om qua aanvangstijd het Nederlandse publiek tegemoet te komen.

Zie voor meer informatie over de vertoning de website van het Filmtheater Voorschoten en de websites van Euroscoop Schiedam en Euroscoop Tilburg. Zie ook de trailer van de productie hieronder.

Vorig artikel

Matinee brengt Judas Maccabaeus van Händel

Volgend artikel

KCO speelt Szenen aus Goethes 'Faust'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.