BinnenkortNieuws

Matinee brengt Judas Maccabaeus van Händel

De NTR ZaterdagMatinee speelt op 7 december het oratorium Judas Maccabaeus van Händel in het Concertgebouw in Amsterdam. Dirigent Jan Tomasz Adamus verzorgt met Capella Cracoviensis de uitvoering.

Jan Tomasz Adamus. (© Micha Ramus)

Händel schreef Judas Maccabaeus als overwinningsoratorium voor de Hertog van Cumberland. “Het is een werk dat vrijwel onmiddellijk tot de händeliaanse canon ging behoren”, stelt de NTR ZaterdagMatinee. Het verhaal gaat over de triomf van de Joodse held Judas Maccabaeus over de vijandige legers en bevat “één van Händels mooiste ouvertures”.

Jan Tomasz Adamus, alumnus van het Conservatorium van Amsterdam, leidt Capella Cracoviensis en vier solisten door de muziek, met hoogtepunten als ‘Pious orgies’ en ‘Sound an alarm’. De solisten zijn sopraan Rebecca Bottone, mezzosopraan Marta Wryk, tenor Joshua Ellicott en bariton Peter Harvey.

De uitvoering begint om 13.30 uur en wordt live uitgezonden op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van de NTR ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Dirigent Mariss Jansons overleden

Volgend artikel

Bioscopen vertonen seizoensopening Scala

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.