BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

De Munt brengt Offenbachs Hoffmann

Regisseur Krzysztof Warlikowski en dirigent Alain Altinoglu creëren een nieuwe productie van Les contes d’Hoffmann bij de Munt in Brussel, te zien vanaf 10 december. Eric Cutler en Enea Scala zingen afwisselend de titelrol.

Patricia Petibon zingt de vier vrouwelijke hoofdrollen in zes van de elf voorstellingen. (© Felix Broede / DG)

In de ‘opéra fantastique’ Les contes d’Hoffmann dwaalt de dichter E.T.A. Hoffmann door drie van zijn eigen verhalen, waarin zijn liefde voor de pop Olympia, de doodzieke Antonia en de bedrieglijke Giulietta centraal staan.

“Dit werk vertoont eenzelfde melodische rijkdom als de operettes van Offenbach, maar de lach maakt plaats voor de weemoedige lyriek van ijdele hoop en stukgeslagen idealen”, beschrijft de Munt. “De universaliteit van de zoektocht naar ware liefde (…) maakt deze opera tot een tijdloos werk.”

De Munt heeft ervoor gekozen om de vier vrouwelijke hoofdrollen (Olympia, Antonio, Giulietta en de zangeres Stella uit de proloog en epiloog) door één sopraan te laten vertolken. Tijdens zes voorstellingen, waaronder de première, is dat de bekende Franse sopraan Patricia Petibon, tijdens de overige vijf voorstellingen is het de Amerikaanse sopraan Nicole Chevalier.

De tenoren Eric Cutler en Enea Scala zingen Hoffmann. Michèle Losier is in alle voorstellingen Nicklausse/La Muse. Gábor Bretz vertolkt de slechteriken in de verhalen, Lindorf, Coppélius, dokter Miracle en Dapertutto. Sir Willard White is te zien als Luther en Crespel.

Les contes d’Hoffmann is van 10 december tot en met 2 januari elf keer te zien in de Muntschouwburg. Zie voor meer informatie de website van de Munt.

Hieronder een kijkje achter de schermen bij de voorbereiding op Les contes d’Hoffmann

Vorig artikel

Beekman viert verjaardag Les Arts Florissants

Volgend artikel

Bachvereniging op tournee met Mariavespers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.