BinnenkortNieuws

Bachvereniging op tournee met Mariavespers

De Nederlandse Bachvereniging maakt vanaf 10 december een tournee met de Mariavespers van Claudio Monteverdi. Vespers-autoriteit Andrew Parrott leidt de concerten.

Andrew Parrott.

De Bachvereniging omschrijft de Vespers als “Monteverdi’s visitekaartje met eeuwigheidswaarde”. Monteverdi componeerde ze voor paus Paulus V in de hoop in Rome aangesteld te worden als maestro di cappella (wat niet lukte).

Andrew Parrott is een expert in dit repertoire en laat bij de Bachvereniging zijn licht schijnen over “de kleurrijke mix van oude, meerstemmige kerkmuziek en ontluikende barok”. Transparantie, de menselijke maat en onderzoek zijn sleutelwoorden voor Parrott, die al sinds 1984 pioniert in de oudemuziekwereld.

De Bachvereniging wordt vergezeld door zangers als tenor Rodrigo del Pozo, tenor Zachary Wilder en de bassen Joep van Geffen en Joel Frederiksen.

De tournee begint op 10 december in De Doelen in Rotterdam en doet tot en met 23 december nog tien zalen aan, waaronder TivoliVredenburg in Utrecht (13 december) en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam (15 december).

Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Bachvereniging.

Vorig artikel

De Munt brengt Offenbachs Hoffmann

Volgend artikel

De zesde van Frommermann is verschenen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.