BinnenkortNieuws

Collegium Vocale Gent jubileert in Amsterdam

Collegium Vocale Gent bestaat in 2020 vijftig jaar. De serie Barok Vocaal in het Concertgebouw in Amsterdam viert het jubileum met drie concerten, te beginnen met een uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Bach op 16 december.

Christoph Prégardien. (© Jean-Baptiste Millot)

Philippe Herreweghe en medestudenten richtten vijftig jaar geleden Collegium Vocale Gent op. Het ensemble groeide uit tot één van de meest vooraanstaande oudemuziekensembles. Fred Luiten Concertorganisatie, de kracht achter de serie Barok Vocaal in het Concertgebouw, haalde het ensemble sinds 1998 ieder seizoen wel voor één of meerdere concerten naar Amsterdam.

Gezien de hechte relatie tussen de concertserie en het ensemble wijdt Barok Vocaal dit seizoen alle drie zijn concerten aan Collegium Vocale Gent. Op 16 december staat het bekende Weihnachtsoratorium van Bach op de lessenaars, waarbij niet oprichter Herreweghe, maar zijn vriend Christoph Prégardien, tevens tenor, voor de musici staat.

De solopartijen worden gezongen door sopraan Dorothee Mields, sopraan Hanna Blažíková, countertenor Alex Potter, tenor Thomas Hobbs en bas Krešimir Stražanac.

Lezers van Place de l’Opera kunnen met 20 procent korting kaarten voor het concert kopen. Ga naar de website van het Concertgebouw en gebruik bij het bestellen van kaarten de actiecode 19F16CLB.

Vorig artikel

Aalto speelt Lehárs Die gelbe Jacke

Volgend artikel

Kirchschlager zingt Winterreise in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.