BinnenkortNieuws

Kirchschlager zingt Winterreise in Amsterdam

Mezzosopraan Angelika Kirchschlager en pianist Julius Drake voeren op dinsdag 17 december Schuberts beroemde liederencyclus Winterreise uit in het Concertgebouw in Amsterdam.

Angelika Kirchschlager. (© Nikolaus Karlinsky)

De Oostenrijkse Angelika Kirchschlager geniet als operazangeres en liedzangeres evenveel aanzien en is in Amsterdam een bekende gast. Zo was ze in 2012 en 2018 te gast in de Serie Grote Zangers van het Muziekgebouw en gaf ze in 2015 een recital in het Concertgebouw.

Met de gerenommeerde pianist Julius Drake brengt Kirchschlager dit keer één van de grootste meesterwerken uit het liedrepertoire: Winterreise van Schubert. In de cyclus op gedichten van Wilhelm Müller reist de verteller – een typisch romantische ‘Wanderer’ – door de wereld én de ziel, zo beschrijft het Concertgebouw. “Schuberts verteller doolt, contemplerend over liefde en leven, door de winterse natuur.”

Het recital begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Collegium Vocale Gent jubileert in Amsterdam

Volgend artikel

Wesseling debuteert als Jezibaba in Antwerpen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.