BinnenkortNieuws

Mijnssen ensceneert Haydn in Gelsenkirchen

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen ensceneert bij het Musiktheater im Revier in Gelsenkirchen een nieuwe productie van Orlando Paladino, een komische opera van Joseph Haydn. De productie gaat op 19 januari in première.

Jetske Mijnssen. (© Matthias Creutziger)

Joseph Haydn en librettist Nunziato Porta gaven in Orlando Paladino hun eigen kijk op een verhaal uit het zestiende-eeuwse romantische epos Orlando Furioso van Ludovico Ariosto. De opera, officieel een “heroïsch-komisch drama”, draait om Orlando, die waanzinnig geworden is omdat Angelica zijn liefde niet beantwoordt. Angelica beleeft op haar beurt moeilijke tijden in haar relatie met Medoro.

Jetske Mijnssen regisseerde eerder dit seizoen Don Carlo bij de Oper Graz. Bij het Musiktheater im Revier reist ze zo’n honderd jaar terug in de tijd om zich bezig te houden met Haydns werk, dat in 1782 in het paleis Fertöd-Esterházy in première ging. Ze werkt samen met dirigent Werner Ehrhardt en de ontwerpers Claudia Isabel Martin, Ben Baur, Joki Tewes, Jana Findeklee en Hans-Rudolf Kunz.

De titelrol wordt vertolkt door Martin Homrich. In de cast zingen verder onder anderen Penny Sofroniadou (Angelica), Khanyiso Gwenxane (Medoro), Lina Hoffmann (Alcina) en Petro Ostapenko (Rodomonte).

Orlando Paladino gaat op 19 januari in première en is tot en met 29 februari te zien. Zie voor meer informatie de website van het Musiktheater im Revier.

Vorig artikel

Place de l'Opera presenteert nieuw design

Volgend artikel

Studio Nibelheim: Opera Melancholica

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.