BinnenkortNieuws

Cité de l’Opera: Željko, Pretty en Régine

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 228.

Mozart Lives!
Rolando viert het Beethovenjaar met een album onder de titel Mozartissimo.

Eindelijk weer opera?
Het lijkt erop dat de stakingen in Frankrijk aflopen. Daarmee kan de Opéra national de Paris zijn voorstellingen hervatten en kan Ailyn Pérez haar Antonia zingen en kan Lisette Oropesa (Rosina) stoppen met haar tweets over alwéér een afgelaste uitvoering.

Nicky en de rest
Het Royal Opera House werkt aan de productie Alice’s Adventures Under Ground, een korte opera van Gerald Barry naar het boek van Lewis Carroll. Zowel één van de solisten, Jennifer France, als de regisseur, Antony McDonald, waren eerder actief bij de Nederlandse Reisopera.

There’s a boat dat’s leavin’ soon for New York
De productie van de opera Porgy and Bess die vorig jaar te zien was bij De Nationale Opera komt terug in New York. Al vanaf de première in Boston in 1935 waren oud-studenten van de Juilliard School of Music (en de voorloper, het Institute of Musical Art) gecast in verschillende producties. De school in Lincoln Center dook in de archieven.

Lučić’ loopbaan
Bariton Željko Lučić vertelt over zijn carrière in een interview met OperaWire. Ter sprake komt onder meer zijn debuut bij toen nog De Nederlandse Opera in 2002, met de rollen van Guy de Montfort in Les vêpres siciliennes en Marcello in La bohème.

Schmied in Gent en Antwerpen
Ersan Mondtag regisseert voor Opera Vlaanderen Der Schmied von Gent. Het is de laatste opera van de Oostenrijkse componist Franz Schreker. Over een dikke week is de première.

Pretty’s poster in de RATP
Niet zomaar een affiche dat sopraan Pretty Yende zag bij haar aankomst in Parijs.

Zang en dans
Opera Vlaanderen las onze recensie en reageerde.

Diminuendo please
We hebben Andrew Watts als zanger en mens hoog zitten. Maar moet hij niet eens naar een tone-of-voice-coach?

Monteverdi in Enschede
Het is bijna zover: de première van L’Orfeo bij de Nederlandse Reisopera is op 25 januari.

Zomerdromen in januari
Precies in het midden tussen seizoen 2019 en seizoen 2020 komt er via Spotify muziek uit Bayreuth. De complete Ring des Nibelungen met dirigent Rudolf Kempe en solisten als Gottlob Frick en Régine Crespin is te beluisteren.

Matthews fotoshoot
Matthew Rose is te zien als Claudius in de productie van Händels Agrippina die bij de Metropolitan Opera wordt opgevoerd en op 29 februari op de wereldwijde cinemaschermen te zien zal zijn. Ook Joyce DiDonato en Kate Lindsey maken deel uit van de cast. Er wordt al aan gewerkt.

Vorig artikel

Nieuw operafestival gelanceerd in Bayreuth

Volgend artikel

Aalto brengt Scarlatti's Kaïn en Abel

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.