BinnenkortNieuws

OPERA2DAY op tournee met Opera Melancholica

OPERA2DAY gaat vanaf 29 januari op tournee met zijn nieuwe voorstelling Opera Melancholica. Centraal in de productie staat The Fall of the House of Usher, een werk van Philip Glass dat voor het eerst in Nederland te zien is. Serge van Veggel voert de regie.

Productiebeeld van Opera Melancholica. (© Henk Bleeker)

Opera Melancholica is een productie van OPERA2DAY, het New European Ensemble en Scapino Ballet Rotterdam. Samen willen ze het publiek meenemen naar het “anatomisch theater van de psyche, waar de vele facetten van melancholie voelbaar worden gemaakt”.

De voorstelling is gebouwd rond The Fall of the House of Usher, een opera van Philip Glass over de melancholicus pur sang Roderick Usher, die zich probeert te bevrijden van zijn waanzin, maar te kampen heeft met “huiveringwekkende hersenschimmen en bedwelmende visioenen”.

Het concept en de regie van Opera Melancholica komen van Serge van Veggel, artistiek leider van OPERA2DAY. Ed Wubbe van Scapino Ballet Rotterdam maakt de choreografie. Carlo Boccadoro dirigeert het New European Ensemble.

In de cast onder anderen Rene M. Broeders (Geneesheer-directeur), Santiago Burgi en Georgi Sztojanov (Roderick), Drew Santini (William) en Lucie Chartin en Emma Fekete (Madeline).

Opera Melancholica gaat op 29 januari in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op 28 januari is in dezelfde schouwburg een pre-première. Na de première volgt een uitgebreide tournee, die op 18 en 19 maart weer eindigt in de Koninklijke Schouwburg.

Tip: regisseur Serge van Veggel vertelde onlangs in onze podcast Studio Nibelheim uitgebreid over de productie en de achtergronden. Ga naar de podcastpagina of beluister het interview direct hieronder:

Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY.

Vorig artikel

Met brengt Porgy and Bess in bioscoop

Volgend artikel

Opera in de media: week 5 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.