BinnenkortNieuws

Vermeulen presenteert cd Dirty Minds

Mezzosopraan Olivia Vermeulen en pianist Jan Philip Schulze presenteren op 25 februari in het Concertgebouw hun nieuwe album Dirty Minds. De cd bevat liederen over erotiek, sensualiteit en seks.

Dirty Minds is het debuut van Olivia Vermeulen en Jan Philip Schulze op Challenge Classics. Het label beschrijft het cd-programma als ‘een keur aan liederen uit verleden en heden die erotiek, sensualiteit en seks als thema hebben, heel expliciet, maar ook zeer verborgen, in de subtekst’.

De selectie bevat werk van zeer uiteenlopende componisten, onder wie Purcell, Mozart, Schubert, Debussy, Weill en Bolcom. In de video hieronder vertelt het duo over het ontstaan van de cd:

Eén van de liederen op de cd is ‘Toothbrush Time’ van William Bolcom, waar Vermeulen en Schulze een muziekvideo van maakten:

Dirty Minds verschijnt op 21 februari. Op 25 februari lanceren Vermeulen en Schulze het project met een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Olivia Vermeulen is een mezzosopraan met een mondiale carrière. De afgelopen seizoenen was ze onder meer bij de Staatsoper in Berlijn, de Opéra national de Paris en de Bregenzer Festspiele te zien. In maart is ze te gast bij De Nationale Opera voor Das Jagdgewehr van Thomas Larcher.

Jan Philip Schulze is solist, liedbegeleider en kamermusicus. Tevens is hij actief als docent, uitgever en organisator. Hij is gespecialiseerd in hedendaagse muziek en werkt met zangers als Juliane Banse, Annette Dasch, Dietrich Henschel en Jonas Kaufmann.

Zie voor meer informatie over de cd de website van Challenge Classics.

Vorig artikel

Opera in de media: week 8 van 2020

Volgend artikel

Reinbert de Leeuw (1938-2020)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.