BinnenkortNieuws

Kaufmann zingt Florestan in bioscoop

Het Royal Opera House brengt op 17 maart een nieuwe productie van Fidelio live in de bioscoop. De bekende Duitse tenor Jonas Kaufmann zingt de rol van Florestan, Lise Davidsen is te zien als Leonore/Fidelio.

Jonas Kaufmann. (© Julian Hargreaves / Sony Classical)

Fidelio is de enige opera van Ludwig van Beethoven. ‘A masterpiece‘, vindt het Royal Opera House. ‘An uplifting story of risk and triumph.‘ Het verhaal draait om Leonore, die zich vermomt als Fidelio om haar echtgenoot Florestan, een politieke gevangene, te bevrijden.

Het Londense operahuis produceert de opera in een nieuwe enscenering van Tobias Kratzer. De regisseur combineert in zijn benadering de donkere realiteit van de Franse Revolutie met de huidige tijd.

De muzikale leiding is in handen van de Londense muziekdirecteur Antonio Pappano. De cast wordt aangevoerd door sopraan Lise Davidsen als Leonore en tenor Jonas Kaufmann als Florestan. Georg Zeppenfeld vertolkt Rocco en Simon Neal zingt Don Pizarro. Amanda Forsythe is te zien als Marzelline en Robin Tritschler is Jaquino.

Fidelio wordt in een groot aantal bioscopen in Nederland vertoond. Zie voor meer informatie www.royaloperahouse.nl.

Vorig artikel

Koorleden gezocht voor Peter Grimes

Volgend artikel

Apollo Ensemble voltooit passiedrieluik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.