BinnenkortNieuws

Hannigan zingt Berg en Mahler in Muziekgebouw

Sopraan Barbara Hannigan zingt op 5 september de Sieben frühe Lieder van Alban Berg en soleert in de vierde symfonie van Gustav Mahler in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Ze wordt begeleid door Camerata RCO.

Barbara Hannigan. (© Marco Borggreve)

Het concert van Barbara Hannigan en Camerata RCO is bedoeld als eerbetoon aan de in februari overleden pianist en dirigent Reinbert de Leeuw. Op 8 september zou hij 82 jaar zijn geworden. Het programma huldigt De Leeuw door de rol van Barbara Hannigan – zij was zijn muzikale muze – en door het gebruik van De Leeuws eigen bewerking van Bergs liederen.

De symfonie van Mahler wordt gespeeld in een ensembleversie van Arnold Schönbergs leerling Erwin Stein. Tegen het einde van de symfonie zingt Hannigan het lied ‘Das himmlische Leben’. ‘Een betere manier om even de harde werkelijkheid te vergeten en te dromen van betere tijden is er niet’, aldus het Muziekgebouw.

Camerata RCO staat onder leiding van Rolf Verbeek, protegé van de zelf ook regelmatig dirigerende Hannigan. Er zijn twee concerten, om 18.30 en om 21.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jetske, Lenny en Cosima

Volgend artikel

Operadagen Rotterdam presenteert driedaags festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.