BinnenkortNieuws

Opera Viva Festival organiseert speciale editie

Het Opera Viva Festival moest zijn vierdaagse editie in maart annuleren, maar biedt op 19 september een eendaags alternatief in de Petruskerk in Woerden. Op het programma onder meer La serva padrona van Pergolesi.

Opera Viva begon in 2002 als operaklas van een muziekschool in Woerden en groeide uit tot een operagezelschap van solisten en koor. Mezzosopraan Carla Regina heeft de muzikale leiding.

Ter compensatie van het geannuleerde festival in maart brengt Opera Viva op 19 september van 12.30 tot 17.15 uur verschillende programmaonderdelen. Zangers van het gezelschap geven aan het begin en aan het einde van de dag een voorproefje van de voorstelling die Opera Viva in 2021 hoopt te brengen. De voorproefjes zijn in de openlucht, voor de Petruskerk. Daartussen zijn er drie programma’s in de kerk.

Van 13.00 tot 14.00 uur is Pergolesi’s bekende komische opera La serva padrona te zien, in een enscenering waarbij een Nederlandse acteur voor een vertaling zorgt. De solisten zijn niet bekend.

Van 14.30 tot 15.15 uur geeft de uit Hongkong afkomstige sopraan Sin Yu Lee een recital met liederen uit het belcantorepertoire. Petros Papoulias begeleidt haar op de piano.

Van 15.45 tot 16.30 uur is de muziektheatervoorstelling Alleen maar een stem te zien. De voorstellingen bevat bijzondere verhalen van vrouwen uit Woerden, zowel verteld als gezongen.

Zie voor meer informatie over de voorstellingen en de kaartverkoop de website van het Opera Viva Festival.

Vorig artikel

Nationale Opera opent seizoen met overvloed

Volgend artikel

Reisopera brengt Magelone & Peter in première

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.