BinnenkortNieuws

Zomer op tournee met Tranen van Maria

Sopraan Johannette Zomer maakt vanaf 29 februari een korte tournee met de voorstelling Tranen van Maria, waarin ze Pergolesi’s Stabat Mater combineert met lofliederen op de vrouw, dans en verhalen. Op Internationale Vrouwendag is het programma in Groningen te zien.

Johannette Zomer. (© Annelies van der Vegt)

Tranen van Maria is een ‘multidisciplinaire voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden’, zo beschrijven de makers. Rondom het beroemde Stabat Mater van Pergolesi zijn Sefardische en Arabische liederen en middeleeuwse lofzangen te horen, aangevuld met dans en verhalen. Verder componeerde de Australische componist Kate Moore speciaal voor de voorstelling een nieuw werk, Cantiga.

Naast sopraan Johannette Zomer zijn mezzosopraan Cécile van de Sant, Rolinha Kross (Sefardische zang) en Rojin Hassan (Arabische zang) te horen. Theatermaker Alisa Cuuna vertelt tussen de muziek door haar verhaal en dat van andere sterke vrouwen. De dans wordt uitgevoerd door de Eritrese Dansgroep uit Utrecht. Ook het Tulipa Consort, Saffraan Ritueel Drumtheater, PA’dam en ZAZ Vrouwenkoor werken mee.

De tournee begint op 29 februari in ‘s-Hertogenbosch en doet daarna Breda (1 maart), Kampen (4 maart), Leiden (6 maart), Amsterdam (7 maart) en Groningen (8 maart) aan. De uitvoering in Groningen valt samen met Internationale Vrouwendag, de aanleiding voor de tournee.

Zie voor meer informatie de website van Johannette Zomer.

Hieronder de trailer van de voorstelling:

 

Vorig artikel

The Bassarids van Henze uit op blu-ray

Volgend artikel

Opéra Royal brengt nieuwe Sonnambula

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.