BinnenkortNieuws

Reisopera brengt Magelone & Peter in première

De Nederlandse Reisopera brengt op zondag 13 september de muzikale short story Magelone & Peter in première in De Kleine Willem in Enschede. Rennik-Jan Neggers regisseert de productie, los gebaseerd op de liederencyclus Die schöne Magelone van Brahms.

Repetitiebeeld van Magelone & Peter. (© Annina Romita)

De Reisopera heeft zijn grote producties doorgeschoven naar seizoen 2021/2022 en verder. Voor het huidige seizoen werkt het Enschedese gezelschap aan een aantal kleine producties. Magelone & Peter is de eerste in die reeks.

De productie is geïnspireerd door het televisieprogramma Memories, dat oude geliefden bij elkaar brengt. Het verhaal draait om de uitgebluste relatie van Magelone en Peter. De Reisopera kondigt de voorstelling aan als ‘muzikale short story over de schoonheid van sleur en die ene onvergetelijke vakantieliefde’.

De muziek wordt genomen uit de liederencyclus Die schöne Magelone van Johannes Brahms. De liederen zijn niet bewerkt, ‘maar we hebben onze eigen spanningsboog gemaakt, door de energie van de liederen te verbinden met wat op het podium gebeurt’, zegt muzikaal leider Ben Weishaupt, die de voorstelling zelf achter de vleugel zal begeleiden. De liederen worden afgewisseld met gesproken tekst, uitgedacht door regisseur Rennik-Jan Neggers.

De rollen van Magelone en Peter zijn dubbel bezet. Vera Fiselier en Franske van der Wiel zingen Magelone, Vincent Kusters en Jacques de Faber vertolken Peter.

Magelone & Peter wordt op de premièredag tweemaal uitgevoerd in De Kleine Willem, om 16.00 en 19.00 uur. De voorstellingen duren 55 minuten en hebben geen pauze. Na de première gaat de Reisopera met de productie op tournee. Er zijn tot en met 22 december voorstellingen door het hele land.

Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Reisopera.

Vorig artikel

Opera Viva Festival organiseert speciale editie

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Alex, Maarten en Jonas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.