BinnenkortNieuws

Opera Spanga brengt trailer The Other uit

Op 17 oktober gaat de nieuwe operaspeelfilm The Other van Opera Spanga in première. De trailer van de film, geregisseerd door Corina van Eijk, staat inmiddels online.

The Other zou deze zomer eigenlijk live opgevoerd worden in Spanga, gecombineerd met Anne & Zef. Door de coronacrisis gooide Opera Spanga zijn plannen om en besloot een speelfilm van The Other te maken. De afgelopen maanden werd de film gerepeteerd en opgenomen. Op 17 oktober vindt de première plaats op een nieuwe speellocatie in Spanga, met daarna nog negen vertoningen.

The Other is gecomponeerd door Floris van Bergeijk en geschreven door librettist Jonathan Levi. Thema is de angst voor de ander. ‘Een katholieke Friese matroos, een joodse geldschieter uit Spanje en een islamitische jonge vrouw uit Egypte hebben vreselijke misdaden begaan. En toch blijken ze fatsoenlijke, gepassioneerde mensen te zijn’, zo leidt Spanga de voorstelling in. ‘In deze operafilm wordt geen enkele bevolkingsgroep als een model van beschaafd gedrag getoond. Niemand is uitverkoren, niemand heeft gelijk, niemand is menselijker dan een ander.’

De drie hoofdrollen worden vertolkt door Aylin Sezer, Eric Reddet en David Visser. De muzikale begeleiding komt van het Rosa Ensemble. Tjalling Wijnstra heeft de muzikale leiding.

Place de l’Opera volgde de afgelopen maanden het repetitie- en opnameproces van The Other op de voet. Bekijk de vijf fotoreportages.

Hieronder de trailer die deze week uitgebracht werd:

 

Vorig artikel

Studio Nibelheim: Jeannette van Schaik

Volgend artikel

World Opera Lab speelt Arïanna

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.