BinnenkortNieuws

Nieuwe audities voor Peter Grimes op het Wad

Het plan om de opera Peter Grimes op het Wad achter de dijk bij Paesens-Moddergat op te voeren, moest door corona worden bijgesteld. Geen voorstellingen in 2020. Maar over een jaar verwacht de organisatie alsnog te kunnen spelen. Er zijn binnenkort audities voor het koor.

Jeannette van Schaik op een promobeeld voor Peter Grimes. (© Jeroen Horsthuis)

‘Er is een wereld na corona.’ Arnaud Oosterbaan wist het zeker toen hij op 10 april vertelde over de spanning die er zat op het doorgaan van Peter Grimes in september dit jaar. ‘Er zal de komende weken een moment komen dat we moeten beslissen: gaan we door of schuiven we naar 2021?’ Kort na het interview met Place de l’Opera werd de knoop doorgehakt: geen opera op het Wad in 2020.

Na een periode van overleg en bezinning werd een nieuw besluit genomen: onder voorbehoud van weer wijzigende omstandigheden zal de opera in september 2021 in première gaan. Afgelopen week kon de organisatie melden dat het gelukt is om alle fondsen en partners mee te nemen naar de nieuwe editie in 2021. Het Blockbusterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben extra financiële steun toegezegd. Het lijkt ver weg, maar strikt genomen is het minder dan een jaar. De première van 18 september 2020 wordt verplaatst naar 17 september 2021.

Voor de productie wordt een operakoor samengesteld uit (top)amateurzangers en professionele zangers. Er is vraag naar alten, tenoren en bassen. Bij de sopranen is beperkt plaats. In het weekend van 26 en 27 september zijn er audities in de Theaterkerk in Nes (gemeente Dongeradeel).

Geïnteresseerden vinden meer informatie op de website van Peter Grimes.

Vorig artikel

Dirigent Patrick Davin overleden

Volgend artikel

Opera in de media: week 38 van 2020

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.