BinnenkortNieuws

Theaterconcert rond seriemoordenaar in Muziekgebouw

Het Banket, I SOLISTI en het Vlaamse Radiokoor brengen op 23 september een theaterconcert over de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru, de ‘Blauwbaard van Parijs’, in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Affiche van Landru.

Henri-Désiré Landru verleidde van 1915 tot 1919 maar liefst 283 vrouwen, vooral weduwes die hun man in de oorlog hadden verloren. Uiteindelijk verdwenen de vrouwen in Landru’s oven. ‘Van de slachtoffers bleef niets anders over dan hoge stapels kleren en wat as’, aldus het Muziekgebouw.

‘Tijdens zijn proces weerlegde hij op spitsvondige of zelfs komische wijze elke aanwijzing die naar hem als dader leidde. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden werd zo hilarisch dat het soms meer weg had van een komedie’, zo beschrijft het Muziekgebouw.

De Belgische componist Frederik Neyrinck schreef een muziektheaterconcert rond het verhaal van Landru. Acteur Jan Decleir vertolkt een spreekrol, naast de sopranen Kelly Poukens en Jolien De Gendt en een paar blazers.

Landru begint om 20.15 uur en duurt tot 21.30 uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

ZaterdagMatinee brengt Purcells King Arthur

Volgend artikel

Operadagen brengt DEDAPONTETRILOGIE

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.