BinnenkortNieuws

OTA brengt Hollywood Songbook

Opera Theater Amsterdam brengt op 14 oktober het theatrale liedprogramma Hollywood Songbook in Theater De La Mar in Amsterdam. Zanger Charles Hens, sopraan Marene Elgershuizen en pianist Jeroen Sarpathi voeren filmmuziek en songs uit Hollywood uit.

Opera Theater Amsterdam omschrijft Hollywood Songbook als een ‘low-budget-high-class programma’. Artistiek leider, zanger en theatermaker Charles Hens: ‘In een fictieve nachtclub van de verbeelding hangen verloren filmscènes aan de bar en delen personages zonder script hun verhalen, herinneringen en muziek.’

Het programma maakt een ‘nostalgische droomvlucht langs iconische Hollywoodscènes’, met fragmenten uit films als Philadelphia en The Godfather. Ook klinken songs van componisten in ballingschap in Hollywood.

Hollywood Songbook is op 14 oktober om 19.30 en 21.30 uur te zien. Zie voor meer informatie de website van Theater De La Mar.

Vorig artikel

De Doelen moet reorganiseren

Volgend artikel

Ritratto in première met strenge afstandsregels

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.