Nieuws

De Doelen moet reorganiseren

Concert- en congresgebouw De Doelen in Rotterdam moet reorganiseren. Door de coronacrisis kan De Doelen niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Tijdelijke contracten worden niet verlengd. Verder wordt het vaste dienstverband van negentien medewerkers beëindigd.

De Doelen in Rotterdam. (© Tom Gosselaar)

Het ontslag van negentien medewerkers (15 fte) is ‘een pijnlijke, maar tegelijk onontkoombare stap’, zegt directeur Janneke Staarink. ‘We realiseren ons maar al te goed dat dit besluit grote consequenties heeft voor de collega’s die hun baan verliezen én zwaar is voor de collega’s die blijven.’

In de afgelopen maanden heeft De Doelen gebruikgemaakt van verschillende noodregelingen zoals de NOW en noodfondsen, zoals die van de gemeente Rotterdam. Daarmee hield het concertgebouw tot nu toe het hoofd boven water. Doordat De Doelen echter een groot deel van zijn inkomsten zelf verdient, door onder meer congressen, en niet uit subsidie haalt, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit.

Janneke Staarink: ‘De Doelen wil in afgeslankte vorm zo flexibel mogelijk kunnen inspelen op de vragen om zich heen en met lagere structurele lasten de continuïteit op langere termijn veiligstellen. We zullen – nog meer dan voorheen – de afweging moeten maken hoe we de beschikbaarheid van onze mensen, zalen en faciliteiten optimaal kunnen afstemmen op de behoeften van onze partners, huurders en de stad.’

Vorig artikel

Spanga annuleert voorstellingen The Other

Volgend artikel

OTA brengt Hollywood Songbook

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.