BinnenkortNieuws

DNO staat stil bij Black Achievement Month

De Nationale Opera brengt op 11 oktober een speciaal programma in het kader van de Black Achievement Month. Onder de titel De landen waarin ik woon barsten uit in archipels vindt er een panelgesprek plaats.

Manoj Kamps, dirigent van de seizoensopening van De Nationale Opera, is onder voorbehoud bij het panelgesprek aanwezig. (© Judith Tielemans)

Black Achievement Month (BAM) vindt voor de vijfde keer plaats. Het Nationale Ballet was er al vaker bij betrokken en draagt ook dit jaar bij met verschillende programma’s. De Nationale Opera presenteert voor het eerst een avond in het kader van BAM.

Het panelgesprek op 11 oktober draait om de vraag ‘hoe opera en muziektheater in Europa zich verhouden tot de koloniale en gekoloniseerde anderen – geïnspireerd op het ‘archipeldenken’ van de Caribische filosoof Edouard Glissant’.

De deelnemers zijn onder anderen regisseur, performer en choreograaf Gavin-Viano, operamaker en bariton Anthony Heidweiller, pianist Djuwa Mroivili, dirigent, theatermaker en componist Manoj Kamps (onder voorbehoud) en componist, musicus en librettist Neo Muyanga. Mogelijk neemt de bekende mezzosopraan J’Nai Bridges via video deel. Sruti Bala leidt de avond.

Ter afwisseling van het gesprek klinken fragmenten uit de muziektheatervoorstelling MTOTO van Nienke Nasserian, begeleid door Demos Horn op percussie en Ben van Daal achter de piano.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Lotte de Beer nieuwe directeur Volksoper Wien

Volgend artikel

Deirdre Angenent: 'Bij de telefoon zitten is niks voor mij'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.