Nieuws

Lotte de Beer nieuwe directeur Volksoper Wien

De Nederlandse regisseur Lotte de Beer wordt vanaf 1 september 2022 artistiek directeur van de Volksoper Wien. Ze heeft een contract voor vijf jaar getekend. Dat maakte het Weense operahuis dinsdag bekend.

Lotte de Beer. (© Philipp Ottendörfer)

Voor de positie bij de Volksoper waren 33 kandidaten in de running. Lotte de Beer werd uitgekozen door een commissie met onder anderen de intendant van de Bregenzer Festspiele en de voormalige directeur van het Burgtheater.

In een reactie stelt Lotte de Beer dat ze Wenen ziet als haar ’tweede artistieke thuis’ en dat ze hoopt in de Volksoper aan de ‘opera van de toekomst’ te kunnen werken. ‘Ik ben er vast van overtuigd dat de Volksopera – het operahuis voor het volk – met zijn veelzijdigheid de ideale bühne in deze turbulente tijden is.’ De Beer neemt zich voor bruggen te bouwen tussen innovatie en traditie.

Lotte de Beer studeerde regie in Amsterdam en assisteerde vervolgens onder anderen Peter Konwitschny. De afgelopen jaren ensceneerde ze producties bij onder meer De Nationale Opera, de Bayerische Staatsoper, de Oper Leipzig, de Malmö Opera en de Staatsoper Stuttgart. In het voorjaar van 2021 is ze geëngageerd voor een productie van Aida bij de Opéra national de Paris. In Nederland verwierf De Beer onder meer bekendheid met haar eigen ensemble Operafront.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Diana, Alexander, Jake

Volgend artikel

DNO staat stil bij Black Achievement Month

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.