BinnenkortNieuws

DNO herneemt peuteropera Kriebel

De Nationale Opera herneemt vanaf zaterdag 10 oktober de opera Kriebel van componist Leonard Evers. De voorstelling is gemaakt voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar.

Scène uit Kriebel. (© De Nationale Opera / Tonnie van Gessel)

Met Kriebel presenteerde De Nationale Opera (DNO) in oktober vorig jaar voor het eerst in zijn geschiedenis een opera voor peuters. Het ‘peuterconcert dat alle zintuigen kriebelt’ werd geproduceerd in samenwerking met theatergroep Oorkaan van regisseur Caecilia Thunnissen en uitgevoerd door ‘een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres’.

‘In deze productie zit geen verhaallijn met woorden. De acteurs uitten in brabbeltaal op zingzegmelodieën een soort van emoties, omspeeld met instrumenten waar Leonard Evers vrolijke en ritmisch levendige noten voor schreef’, schreef Franz Straatman in zijn recensie op Place de l’Opera. ‘In de uitwerking van regisseur Caecilia Thunnissen en haar team sloten de speelse en vaak grappige scènes goed aan. Maar het geheel zou ik geen opera noemen, veeleer een gedanst concert.’

De reprise wordt uitgevoerd door Tiemo Wang (zang en viool), Vitaly Medvedev (slagwerk en dans) en Sarah Reynolds (dans en stem). Er zijn van 10 tot en met 18 oktober twaalf voorstellingen, vaak meerdere op een dag. Kaarten bestellen kan alleen telefonisch: 020-6255455.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

 

Vorig artikel

Ritratto ook in het echt een schitterende productie

Volgend artikel

Engeltjes zingt Vivaldi en Hasse in Muziekgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.