BinnenkortNieuws

DNO organiseert operawandeling Small Steps

De Nationale Opera organiseert op 24 en 25 oktober een operawandeling door Amsterdam. Al luisterend naar een nieuwe opera wandelen de deelnemers door het stadsdeel Zuid, eindigend bij een grote installatie in het Martin Luther King Park.

Al aan het begin van het seizoen zette De Nationale Opera, anticiperend op de annulering van verschillende reguliere producties, onder de titel OFFspring een paar teams van jonge makers aan het werk met alternatieve projecten op locatie. Het eerste team kon zijn project toch niet uitvoeren vanwege de coronamaatregelen, maar het tweede team heeft een geheel coronaproof initiatief uitgedacht.

Small Steps is een operawandeling in Amsterdam-Zuid, ‘die je via het perspectief van een kind met een frisse blik naar de wereld laat kijken’, zo beschrijft DNO. Deelnemers maken de tocht individueel. Via een koptelefoon horen ze een nieuwe opera van componist Frieda Gustavs, uitgevoerd door de zangers Merel Wentink en Wessel Wirken, evenals Frieda Gustavs zelf. De regie is van Tabita Friis Kristensen.

De wandeling begint in Park Somerlust en eindigt in het Martin Luther King Park. Daar is een installatie opgebouwd, waar de deelnemers wensen kunnen achterlaten. Deelname is gratis, maar de capaciteit is beperkt (20 bezoekers verspreid over de datum). Aanmelden kan via de website van DNO.

In het weekend van 31 oktober en 1 november wordt de wandeling herhaald. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

De Belgische operahuizen spelen door

Volgend artikel

Johannette Zomer & Friends brengen troost

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.