Nieuws

Cité de l’Opera: Mark, Diana en Jessye

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 272.

Very unusual Donizetti
Sir Mark Elder vertelt over de komende release van het Opera Rara-label. Opnieuw onbekend werk, ditmaal van Donizetti.

Onzeker
Het Theater an der Wien is tot 6 december gesloten. Voor daarna is het afwachten wat kan doorgaan.

Diana en de koninginnen
Diana Damrau maakte een cd met aria’s van de Tudor-queens van Donizetti. Ze vertelt in dit interview hoe ze ook in de historie van de vrouwen die ze zingt dook.

Mozart in Den Bosch
Aan de Mozart-masterclass van het Internationaal Vocalisten Concours neemt onder anderen DNOA-alumna Stephanie Desjardins deel.

Britse operahistorie
Bariton Roderick Williams (hij wordt in januari in Amsterdam verwacht voor een recital) onderzoekt in een serie podcasts voor de BBC wat opera’s zeggen over de Britse identiteit.

Populair of beroemd?
Bariton Marco Bakker haalt herinneringen op aan zijn collega Cristina Deutekom. Ze had een uitgesproken mening over de bekendheid van beiden.

Om niet te vergeten
Sopraan Jessye Norman in een optreden in 1997 in New York.

Alleen digitaal
Ooit gaan mensen weer de deur uit voor opera, in Wenen, Amsterdam of Londen. Zolang dat niet kan, zijn er streams van grote opera’s.

Opera over nu
De Munt is Brussel zette de coronaregels over afstand houden en dergelijke even op beeld.

Donkere december
Het Opernhaus Zürich blijft dicht tot 2 januari. Er blijven digitale activiteiten.

Afwachten voor Lohengrin
De Staatsoper Unter den Linden in Berlijn heeft zijn voorstellingen, waaronder Hänsel und Gretel, tot eind november afgezegd. Men hoopt Lohengrin op 12 december in première te brengen, maar de kaartverkoop is nog niet opengesteld.

Sondheim for Ruth
De New Yorkse Carnegie Hall bracht een eerbetoon aan de recent overleden opperrechter Ruth Bader Ginsburg met muziek van Stephen Sondheim.

Vorig artikel

24 uur Palestrina in Augsburg

Volgend artikel

IVC organiseert Mozart-masterclass

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.