BinnenkortNieuws

Meezingen met Quatre Bouches

Zelf ‘de sterren van de hemel zingen’ of liever alleen luisteren naar de klank van vocale professionals: het kwartet Quatre Bouches biedt in december beide opties in kerstconcerten die in persoon bij te wonen zijn of thuis via een livestream te volgen zijn. De bladmuziek wordt als pdf toegezonden.

Quatre Bouches.

Het ensemble Quatre Bouches werd opgericht in 2005. De vier leden – Michel Poels, Gerben Houba, Petra Ehrismann en Bauwien van der Meer – zijn actief als solist, kamermusicus of ensemblezanger in binnen- en buitenland. Het viertal wil mooie, aansprekende en soms humoristische programma’s maken, waarbij experiment niet wordt geschuwd.

Een experiment is de aanpak die de zangers gekozen hebben voor hun kerstconcerten. Ze treden op in Delft, Haarlem en Utrecht. Via de website Voordekunst zijn de tickets voor die concerten te boeken. Maar er is meer. Voor wie het zingen in een koor mist, brengt het kwartet op zaterdag 12 december een livestream waarbij kan worden meegezongen. ‘Omdat je meezingt terwijl wij als kwartet vierstemmig zingen, krijg je toch de meerstemmige ervaring van het koorzingen’, zo voorspellen de zangers in een tijd dat koorzang vrijwel onmogelijk is. Het repertoire zal bestaan uit sfeervolle, vierstemmige kerstliederen.

Na een donatie op Voordekunst krijgen deelnemers aan het meezingevenement de bladmuziek als pdf toegemaild. Ze kunnen thuis op de muziek studeren en deelnemen aan een repetitie via Zoom op zondagmiddag 29 november. Er is eerst een stemgroeprepetitie en daarna een repetitie met alle stemmen samen. De uitvoering op zaterdag 12 december is een professionele livestream.

Het concert van 12 december maakt deel uit van een serie optredens van Quatre Bouches. Op 10, 11 en 12 december zijn er in Delft, Haarlem en Utrecht steeds twee uitvoeringen. Het complete programma is op de donatiewebsite te vinden. Het begint met Gustav Holsts ‘In the bleak midwinter’ en eindigt met een traditioneel ‘We Wish You a Merry Christmas’. Op het programma staan verder werken Richard Rodney Bennet, die Quatre Bouches alleen zal zingen, afgewisseld met klassiekers als ‘Es ist ein Ros entsprungen’ en ‘Nu zijt wellekome’.

Wie wil luisteren naar of zingen met Quatre Bouches vindt alle informatie op de website van Voordekunst.

Vorig artikel

IVC organiseert Mozart-masterclass

Volgend artikel

DNO presenteert flexibele programmering

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.