BinnenkortInterviews

Festival Vocallis haalt vijf concerten in

Nu het weer mogelijk is om voor dertig bezoekers concerten te geven, gaat Festival Vocallis vijf concerten inhalen. Het festival moest zijn editie van dit jaar halverwege afbreken vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. Onder anderen mezzosopraan Rosina Fabius krijgt alsnog een kans om op te treden.

Mezzosopraan Rosina Fabius.

De boodschap van het Festival Vocallis in oktober was helder: de concerten gaan door, ook als er maar dertig mensen in de zaal mogen zitten. Een paar weken later kwam echter de bittere pil: de theaters en de concertzalen moesten volledig sluiten. Vocallis had nog vijf concerten op de agenda staan. Het festival besloot direct om de programma’s niet te annuleren, maar uit te stellen.

Vanaf 27 november haalt Vocallis de vijf concerten in. Mezzosopraan Rosina Fabius treedt op zondag 29 november om 10.30 uur op in De Kopermolen in Vaals. Samen met pianist Kanako Inoue en verteller Huib Ramaer brengt de jonge zangeres een programma rond art nouveau in liedkunst en beeldende kunst.

Dominique Vleeshouwers geeft op zondag 13 december om 15.00 uur in het ASTA Theater in Beek een concert rond ‘stem en percussie’, een thema waar de ‘jonge meester-percussionist en multitalent’ Vleeshouwers zich al jaren in verdiept.

Zie voor meer informatie over deze en de andere concerten de website van het Festival Vocallis.

Vorig artikel

Opera in de media: week 49 van 2020

Volgend artikel

Vermeulen wint Edison met Dirty Minds

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.