BinnenkortNieuws

Duo Houberg & Vegter brengt kerstconcerten

Sopraan Charlotte Houberg en pianist Heleen Vegter bewegen muzikaal mee met de seizoenen. Afgelopen zomer presenteerden ze het zonnige liedprogramma Sole e Amore, nu is het tijd voor winterse klanken in kerstsfeer. Het Warm Winter Kerstconcert is te zien in Utrecht, Amersfoort en Bussum. En bijzonder: verzoeknummers zijn mogelijk.

Heleen Vegter en Charlotte Houberg. (© Mel Boas)

Met de vraag ‘Geniet u ook zo van de gezelligheid in december?’ kondigen Houberg en Vegter hun komende tournee aan. ‘In deze moeilijke tijd is het ons toch gelukt om een aantal liveconcerten op te zetten in zeer intieme sfeer. Onder meer in twee prachtige kapelletjes, gevuld met schitterende kaarsen en warme glühwein (op anderhalve meter uiteraard) brengen we onze muziek.’

Wie een kaartje koopt, krijgt niet alleen een toegangsbewijs toegestuurd, maar ook het KerstKeuzeMenu. Dat is een lijst van bekende klassieke liederen, pianosolo’s en kerstliederen. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om hier een top drie uit te kiezen en deze toe te sturen. ‘Wie weet hoort u uw favorieten dan terug’, voorspelt het duo.

Voor de liveoptredens zijn verschillende data gepland. Op maandag 21 december staan Charlotte Houberg en Heleen Vegter om 19.00 en 20.30 uur in de Volksuniversiteit Utrecht op de Nieuwegracht.

Op woensdag 23 december zijn er vanaf 15.00 uur drie optredens in de Sint-Rochuskapel in het Hofje De Armen de Poth in Amersfoort. Een dag later kunt u terecht in de Majellakapel in Bussum, om 12.30 en 14.00 uur. Wie een kaartje koopt, kan kiezen voor een extra bijdrage in deze voor musici barre tijden.

Ook voor liefhebbers die liever niet naar een kerk of zaal gaan, is er een mogelijkheid: een online liveconcert. Helemaal op maat is de mogelijkheid om via de website van Samenuitthuis een huisconcert te boeken.

Zie voor meer informatie de website van Charlotte Houberg.

Vorig artikel

Opera in de media: week 51 van 2020

Volgend artikel

Opnieuw gaan de theaters dicht

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.