BinnenkortNieuws

Matthias Goerne soleert in de Matinee

Bariton Matthias Goerne is op 6 februari samen met pianist Alexander Schmalcz te gast in de NTR ZaterdagMatinee. Live vanuit het Concertgebouw zingt hij muziek van Schumann, Eisler, Schubert en Wolf.

Matthias Goerne. (© Caroline de Bon)

Oorspronkelijk zou het Zwitserse barokensemble La Cetra op 6 februari de opera Merope van Giacomelli uitvoeren, met bekende solisten als Kristina Hammarström, Emiliano Gonzalez Toro en Carlos Mena. Door de coronamaatregelen kan die productie geen doorgang vinden, maar de ZaterdagMatinee heeft een alternatief programma samengesteld dat eveneens live in het Concertgebouw opgevoerd wordt, te horen via NPO Radio 4.

Bariton Matthias Goerne, één van de meest gerenommeerde liedzangers van dit moment, geeft een uitgebreid liedrecital, begeleid door Alexander Schmalcz. Het duo opent met liederen van Robert Schumann, gevolgd door delen uit het Hollywood Liederbuch van Hanns Eisler. Eisler keert meerdere malen in het programma terug, eerst met zijn Hollywood-Elegien en later met nog meer delen uit zijn Hollywood Liederbuch, allemaal werken die Eisler ten tijde van de Tweede Wereldoorlog componeerde.

Naast Schumann en Eisler zijn liederen van Franz Schubert en Hugo Wolf te horen. Van de laatste componist klinken de Drei Gedichte von Michaelangelo.

Het concert van Goerne en Schmalcz begint om 14.15 uur en is live te horen op NPO Radio 4. Zie voor meer informatie de website van de NTR ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Hera Hyesang Park debuteert bij DG

Volgend artikel

Attention, Les Apaches: het verhaal achter de cd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.