AchtergrondBinnenkortInterviews

Luister naar Opera Magazine, aflevering 3

In de podcast Opera Magazine hoort u wekelijks de actualiteit in de wereld van opera, muziektheater en lied. In de derde aflevering stellen we tenor Linard Vrielink voor. Hij zingt op 11 september in Fedora van Giordano in de NTR ZaterdagMatinee. We tippen de zomeropera in Alden Biesen en we spreken Tom Goossens over zijn versie van Rigoletto.

Dit is aflevering drie van de podcast Opera Magazine, die iedere vrijdagochtend verschijnt. In deze aflevering:

  • Tenor Linard Vrielink studeerde zang in Nederland en ging al vroeg in zijn opleiding naar Berlijn. Hij werd er lid van de operastudio van de Staatsoper, na een spannende auditie voor Daniel Barenboim met de rol van Seemann in Tristan und Isolde. Die rol bracht hem afgelopen zomer ook naar Aix-en-Provence, waar hij met de Wagner-wereldtop onder leiding van Simon Rattle werkte (0:56).
  • In Alden Biesen is de zomeropera dit jaar een verzameling aria’s van componisten wier werk werd uitgegeven door Giovanni Ricordi. In de voorstelling Casa Ricordi zingt onder anderen sopraan Maartje Rammeloo (20:33).
  • Op het afgelopen festival O. presenteerde DESCHONECOMPANIE de nieuwe productie Rigoletto, gebaseerd op de opera van Verdi en het toneelstuk van Victor Hugo. We spraken regisseur/acteur Tom Goossens over zijn werkwijze en de bijzondere bewerking voor zangers en acteurs. Hij onthult ook wat zijn eerste grotezaalproductie wordt, in december bij Opera Vlaanderen (21:25).

U kunt de podcast op deze pagina beluisteren, evenals op Spotify (zoek op: Opera Magazine), iTunes en Soundcloud. Daar staan ook de eerdere afleveringen van Opera Magazine. Voor Android is er de Google Podcasts-app of Podcast Addict. Als u daar in de zoekfunctie ‘Opera Magazine’ intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

(Foto Linard Vrielink © Jeremy Philip Knowles)

Vorig artikel

'Ze is een onvoorstelbaar harteloos kreng'

Volgend artikel

Wat je moet weten over Alexander Zemlinsky

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.