Binnenkort

Opera per Tutti zit helemaal vol

De Opera per Tutti van deze week is bij voorbaat al uitverkocht, iets wat niet vaak gebeurt bij de concertreeks in de Vondelkerk. Een grotendeels jonge cast zal fragmenten laten horen van onder andere Mozart, Rossini en Bellini.

Opera per Tutti geeft wekelijks een concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Zo’n vier solisten zingen dan aria’s, duetten en andere fragmenten uit bekende en minder bekende opera’s. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali leidt de stukken op luchtige wijze in.

Het concert van deze donderdagavond, 22 april, is uitverkocht. De cast van het concert bestaat uit sopraan Deirdre Angenent (een student van de Dutch National Opera Academy), Mazali zelf als mezzo, Geoffrey Degives als tenor (ook een student van DNOA) en Peter Scheele als bariton. Kimball Huigens begeleidt op de piano.

Er staan heel wat diverse fragmenten op het programma. Er zijn stukken uit La Clemenza di Tito van Mozart, uit Thaïs van Massenet, La Cenerentola van Rossini, La Sonnambula en Norma van Bellini, het onbekende Salome van Massenet en nog wat moderner werk.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Brownlee verbluft in luchtige Armida

Volgend artikel

Degout maakt schitterend lieddebuut

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.