Binnenkort

Rosenkavalier en Carmen bij Opera per Tutti

Het grootste deel van het programma van Opera per Tutti op donderdag 3 juni wordt gevormd door fragmenten uit Der Rosenkavalier van Strauss en Carmen van Bizet. De cast bestaat dit keer uit drie vrouwen en één man.

Tara Pigal tijdens een eerder concert van Opera per Tutti (foto: Roos Westhoff).

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een concert in de Vondelkerk in Amsterdam, waarbij een cast van doorgaans vier zangers en een pianist diverse aria’s, duetten en andere operafragmenten ten gehore brengt. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali leidt de fragmenten op luchtige wijze in.

Deze donderdag draait het concert vooral rondom Der Rosenkavalier van Richard Strauss en Carmen van Bizet. Uit die opera’s zijn fragmenten te horen als ‘Mir is die Ehre’ (Rosenkavalier) en de beroemde Habanera (Carmen).

Naast Strauss en Bizet zijn er werken te horen van Mozart (Così fan tutte), Bernstein (Candide) en Bellini (La Sonnambula). Van Strauss is ook nog een fragment uit Ariadne auf Naxos te horen.

In de cast ligt de nadruk dit keer op de vrouwen. Er zijn twee sopranen: Kirsten Schötteldreier en Tara Pigal. De laatste was al diverse keren te gast bij Opera per Tutti. Mazali neemt zelf, zoals gewoonlijk, de mezzorollen op zich.

De bas-bariton van de avond is de jonge Jussi Lehtipuu. De pianobegeleiding komt van Alexander Kouznetsov.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

'Wat? Ik? Een stem voor opera?'

Volgend artikel

Matinee voert Górecki’s klaagliederen uit

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.