Home » Binnenkort

Opera per Tutti geeft concert van uitersten

Amsterdam7 juni 2010

door

Opera per Tutti geeft donderdag 10 juni een divers concert in de Vondelkerk in Amsterdam. Voor de pauze klinkt met name barok, na de pauze twintigste-eeuws werk van Bernstein, Strawinsky en Britten. Een jonge cast verzorgt de uitvoering.

Opera per Tutti geeft iedere donderdagavond een operaconcert in de Vondelkerk in Amsterdam. Een cast van doorgaans vier zangers zingt aria’s, duetten en andere fragmenten uit diverse opera’s. Artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali introduceert de stukken op luchtige wijze.

Deze donderdag – het één na laatste concert van de reeks – kiest Mazali voor uitersten van het repertoire. Voor de pauze klinken er barokfragmenten van Purcell (King Arthur en Dido and Aeneas) en Händel (Semele). Na de pauze wordt er een reuzesprong gemaakt naar de twintigste eeuw en klinken er fragmenten uit West Side Story van Bernstein, The Rake’s Progress van Strawinsky en Albert Herring van Britten.

Sopraan van de avond is Julia Westendorp, die al eerder bij Opera per Tutti zong en die regelmatig bij producties van Nederlandse gezelschappen is te zien. Mylou Mazali zingt zelf de mezzosopraanrollen en Elmar Gilbertsson verzorgt de tenorpartijen. Van de Dutch National Opera Academy komt bariton Tim Kuijpers. De pianobegeleiding is in handen van Kimball Huigens.

Het concert begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.