Nieuws

21.500 bezoekers bij Operadagen Rotterdam

Operadagen Rotterdam, dat zondag 6 juni ten einde kwam, heeft ruim 21.500 bezoekers getrokken. De organisatie spreekt van een succes. Volgend jaar zal het festival draaien rond twee thema’s: natuur/seizoenen en het Midden-Oosten.

De vijfde editie van Operadagen Rotterdam kwam zondagavond ten einde, na tien volgeprogrammeerde festivaldagen. De voorstellingen in de theaters trokken samen 15.500 mensen, het randprogramma in de stad interesseerde 6000 bezoekers. De organisatie is tevreden met dat aantal.

Het Rotterdamse festival draaide dit jaar om ‘Passie’. Er waren onder meer uitvoeringen te zien van Le Vin Herbé van Frank Martin, Genoveva van Schumann en een dubbelprogramma met L’enfant prodigue en La voix humaine van Debussy en Poulenc.

Buiten de theaters om waren er tal van activiteiten op bijzondere locaties, zoals gratis concerten op pleinen, in kerken, winkels en huiskamers. Volgens de festivalorganisatie waren de reacties ‘aangenaam verrast’.

Operadagen Rotterdam 2011 vindt plaats van vrijdag 20 mei tot en met zondag 29 mei. Deze zesde editie draait rond twee thema’s: natuur/seizoenen en het Midden-Oosten. Er zullen onder meer producties worden gemaakt van Die Jahreszeiten van Haydn en Das Lied von der Erde van Mahler. Ook maakt componist Wim Henderickx samen met Paul Koek een nieuwe Medea.

Zie voor meer informatie de website van Operadagen Rotterdam.

Vorig artikel

Een Matinee om nooit te vergeten

Volgend artikel

Opera per Tutti geeft concert van uitersten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.