Home » Binnenkort

Heerenstraat Theater zendt opera Liceu uit

Wageningen24 juni 2010 Geen reacties

Het Heerenstraat Theater uit Wageningen zendt op 1 juli live een voorstelling van de opera Schoppenvrouw van Tsjaikovski uit. Het gaat om een productie van het Gran Teatre del Liceu uit Barcelona, met zangers als Emily Magee en Ludovic Tézier.

Live opera in de bioscoop is het meest bekend vanwege de uitzendingen van de Metropolitan Opera uit New York, maar ook andere operahuizen wagen zich zo nu en dan aan internationale live-uitzendingen van hun werk. Daaronder het Gran Teatre del Liceu uit Barcelona.

Van dat operahuis is op 1 juli de opera Schoppenvrouw van Tsjaikovski te zien, in het Heerenstraat Theater in Wageningen. De enscenering is van Gilbert Deflo, Michael Boder dirigeert. De cast bestaat uit onder andere Misha Didyk, Emily Magee, Lado Atanelli, Ludovic Tézier en Elena Zaremba.

Schoppenvrouw is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Aleksandr Poesjkin. Het gaat over het tragische lot van de aan gokken verslaafde militair Gherman.

Het Heerentheater is van plan om tot het einde van het jaar elke maand balletten, opera’s en klassieke concerten uit te zenden. Zie voor meer informatie de website van het Heerenstraat Theater.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.