Buitenlands nieuwsNieuws

Koreaanse voetbalstadions huizen Turandot

In augustus zal de bekende violist en dirigent Lorin Maazel in twee Zuid-Koreaanse voetbalstadions de opera Turandot van Puccini leiden. Het project kost maar liefst 3,4 miljoen euro. Dat bericht de Korean Herald.

AP Entertainment, SBS en de Seoul Metropolitan Opera willen Zuid-Koreaanse operaliefhebbers een onvergetelijke zomer bezorgen met het grootse Turandot-project. Vandaar dat er 5 miljard won voor uitgetrokken is, dat is zo’n 3,4 miljoen euro.

Van 29 juli tot 3 augustus wordt Puccini’s werk opgevoerd in het stadium op Jeju Eiland, waar in 2002 het WK voetbal werd gehouden. Van 12 tot 14 augustus volgt een speelreeks in het WK-stadion van Seoul.

De productie wordt muzikaal verzorgd door het Korean Symphony Orchestra en het Grande Opera Choir, beide onder leiding van Lorin Maazel. De cast bestaat uit onder andere Anna Shafajinskaia (Turandot) en Roy Cornelius Smith (Calaf).

Vorig artikel

Heerenstraat Theater zendt opera Liceu uit

Volgend artikel

Robeco Zomerconcerten van start op 1 juli

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.