Binnenkort

Robeco Zomerconcerten van start op 1 juli

Op 1 juli gaat de 21e editie van de Robeco Zomerconcerten van start. Onder het thema ‘Spiegeling’ zijn er in juli en augustus tal van concerten in de genres klassiek, jazz, pop, wereldmuziek en kinderconcerten te zien in het Concertgebouw in Amsterdam.

De Robeco Zomerconcerten zijn in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een groots muziekfestival, dat iedere zomer rond de 100.000 mensen trekt. In 1989 begonnen Robeco en het Concertgebouw met negentien concerten, inmiddels is er iedere dag in juli en augustus minstens één concert te bezoeken.

Het thema van de 21e editie is Spiegeling. Op vocaal gebied zijn er optredens van onder andere Tania Kross, Christian Gerhaher, Rosanne van Sandwijk, Thomas Oliemans en Philippe Jaroussky. Verder voert Opera Zuid Le nozze di Figaro uit en speelt het Radio Filharmonisch Orkest Brahms’ Requiem.

Zie voor een uitgebreide toelichting op het programma een eerder verschenen artikel op Place de l’Opera. Zie verder ook de website van Robeco Zomerconcerten.

Vorig artikel

Koreaanse voetbalstadions huizen Turandot

Volgend artikel

Studenten ArtEZ spelen Purcell en Galliard

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.