Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

De Kort ingevlogen voor Così in Schönbrunn

Wenen14 juli 2010

door

De Nederlandse dirigent Vincent de Kort is op het laatste moment gevraagd om een voorstellingenreeks van Così fan tutte in het Musik Theater Schönbrunn bij Wenen te leiden. De voorstellingen vinden plaats op de binnenplaats (Apothekerhof) van Schloss Schönbrunn.

Schloss Schönbrunn is een paleis in Wenen. In het paleis bevindt zich een klein theater, geopend in 1747. Sinds 1929 is het in handen van het Max-Reinhardt-Seminar, een academie voor podiumkunsten, dat het gebruikt als repetitietoneel.

Deze zomer is het theater gesloten vanwege renovatiewerkzaamheden, maar op de Apothekerhof (de binnenplaats) produceert Musik Theater Schönbrunn twee opera’s: Così fan tutte van Mozart en Die Winzerbraut van Oskar Nedbal, een leerling van Antonin Dvorák.

De productie van Così fan tutte is geënsceneerd door Laurence Dale. Hij zou in eerste instantie ook de voorstellingen dirigeren, maar afgelopen zondag werd Vincent de Kort gevraagd om twaalf voorstellingen voor zijn rekening te nemen. Gisteravond leidde hij de generale repetitite, vandaag (14/7) dirigeert hij de première.

De cast bestaat uit Ariana Strahl, Lorena Espina, Alexander Puhrer, Tibor Szappanos, Mirjam Neururer, Anna Siminska en Marcus Niedermeyr. Er zijn vijftien voorstellingen tussen 14 juli en 14 augustus, telkens op woensdag, vrijdag en zaterdag. Zie voor meer informatie de website van Musik Theater Schönbrunn.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.